Annons:
Etikettspårvägstrafik
Läst 798 ggr
ElLobo
2012-11-10, 00:30

Starka spårvagnar slår ut strömmen

När flera av de nya göteborgska Italienbyggda spårvagnarna startar samtidigt blir det stopp i spårvagnstrafiken på Hisingen. De har så starka motorer att strömmen inte räcker till dem alla samtidigt.

Länk: Starka spårvagnar slår ut strömmen

Annons:
Gittan
2012-11-11, 08:11
#1

Det är väl typiskt. Man har som vanligt inte tänkt på allt omkring när man skaffar nytt. Får man ett billigt anbud slår man till. Det är ju billigt, men blir dyrare när man väl köpt det nya för allt runt omkring måste göras om för att passa.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


KPD
2012-11-26, 18:43
#2

Det där är nog ett allmänt problem i dag. Äldre typer av elektriska fordon fungerar, även om spänningen sjunker. Det är ungefär som att man kan dämpa belysningen från en glödlampa. Nyare fordon har mer elektronik och är känsligare för rätt spänning. Det kan jämföras med att man inte kan ljusreglera lågenergilampor.

Jag kör X61 (lokaltåg som bl.a används i Skåne, Västra Götaland och Östergötland). De har samma problem och kan slå ifrån helt. Som lokförare tvingas man ibland hålla koll på linjespänningen. Sjunker den, är det bättre att rulla en stund, tills man ser att den åter har stigit något.


Värd för Finland ifokus, medarbetare på Ryssland ifokus.

Leffe
2012-11-26, 18:53
#3

Det är sånt en annan inte tänker på

Upp till toppen
Annons: