Annons:
Etiketterlokaltrafikstadsbuss
Läst 559 ggr
ElLobo
2011-08-23, 14:14

Ny metod ska få människor välja kollektivtrafik

Konsultföretaget WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att utveckla och testa en metod för att få fler att åka kollektivt och lämna bilen hemma. Uppdraget ligger i linje med det nationella projektet som engagerar hela kollektivtrafikbranschen och där målet är att fördubbla kollektivtrafikresandet.

Länk: Ny metod ska få människor att välja kollektivtrafiken

Annons:
EvaG
2011-08-24, 01:40
#1

De har nog mycket att fundera på.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Effie
2011-08-24, 13:57
#2

Bra ambition. Men informationskampanj? Antyder på något vis att felet ligger hos allmänheten, för de vet inte att de kan åka buss, typ. Jag tror ju snarare att det handlar om att kollektivtrafikföretagen ska vara intresserade av att få fler kunder - dvs att de lägger energi på att göra kollektivtrafiken bra, och lyssnar på kunderna.

säger Effie; luttrad kollektivtrafikälskare som allvarligt funderar på att skaffa bil efter många år på buss, tåg och spårvagn.


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

VeVeN
2011-08-28, 02:38
#3

Sen så kommer inga informationskampanjer ivärlden att kunna rubba på det faktum att väldigt många bor i områden so helt enkelt är för glesa för att kunna försörjas med kollektivtrafik.

Så fort vi tar odd utanför innerstan i våra största städer hamnar vi i ett "bilsamhälle" där allt är uppbyggt kring bilen.

Det är naturligtvis inte fel att försöka locka nya resenärer, men man måste vara re3alistisk.

Upp till toppen
Annons: