Annons:
Etikettspårvagnar
Läst 3643 ggr
ElLobo
2011-04-17, 17:39

ForCity Prague

En variant av den moderna spårvagnen ForCity är den som är byggd för Prag.

ForCity Prague_1

Den tre-sektioners modulbyggda spårvagnen ForCity Prague är den mest moderna spårvagn som har utvecklats av Škoda Transportation.

Hela vagnen är låggolvsbyggd och passar mycket bra för de krävande driftförhållanden som finns i medelstora och stora europeiska städer. Vagnen kan också köras i båda riktningarna.

Växellösa individuellt kontrollerade synkrona drivmotorer med permanenta magneter, tillsammans med IGBT-inverterare, minskar tydligt både energibehovet och underhållskostnaderna.

Den elektriska utrustningen är placerad i lättillgängliga behållare monterade på taket.

Hög effekt och svängbara boggier gör att spårvagn ForCity har det som krävs för böjda spår i trånga stadskärnor eller branta lutningar.

ForCity Prague_3

Ombordstigning sker enkelt genom att instegshöjden är 320 mm. Obehindrat tillträde ges genom den uppfällbara plattan vid första dörren.

Hela fordonet är låggolvsbyggd. Inuti den rymliga interiören, det finns gott om plats för barnvagnar och personer med nedsatt rörlighet.

Spårvagnen har bekväma säten, informationssystem och ett system för värmekomfort.

I sitt grundutförande för Prag Transportation Authority är ForCity-spårvagnen utrustad med övervakningskamera och separat luftkonditionering för förarhytten.

Länk: Škoda Transportation

ForCity Prague_2

Annons:
Leffe
2011-04-18, 11:22
#1

Skoda fortsätter att överraska mig positivt

Upp till toppen
Annons: