Annons:
Etiketterlångfärdstrafiklandsvägsbuss
Läst 3859 ggr
Leffe
2010-03-23, 06:02

Långfärdsbuss med rullstol

Resan gick från Stockholm till Vetlanda med Svenska Buss. Resan tog drygt fem timmar.

rulle.jpg

Resan började på Cityterminalen i Stockholm. Hade inga problem på själva terminalen fram till bussen. Ingen lift eller hjälpmedel att komma ombord på bussen. Trottoarkant en decimeter till bussens första trappsteg. Klivet tar hårt på knälederna. Inga bra placerade handtag.

Väl ombord på bussen. Inga bra säten. De är hårda och fotstöden på för långt avstånd. Toaletten fanns vid mittenutgången i en trappa och smalt. Kunde ej använda den.

Rastning skedde i Linköping efter ungefär halva restiden. Häver mig ur bussen. Knälederna igen och avståndet ned från nedersta trappsteget till marken kändes oändligt långt. Tvungen att sitta på trappsteget. Rastplatsen helt ok, handikappsanpassat. Där kunde man göra sitt toalettbesök. astningen är normalt 20 minuter, men föraren gör den längre på grund av att jag ska hinna göra mina affärer.

Gå ombord på bussen var en ren pina både fysiskrt och psykiskt. Alla tittade på en. Vid framkomsten fanns i alla fall trottoarkanten.

Facit av resan: Ont i knän, uttröttad både fysiskt och psykisk, Bussen var inte ett dugg handikappsanpassad, men en hjälpsam förare. Det är en resa som jag gärna inte skulle vilja göra om, men då min mor bor i Vetlanda så är jag tvungen att göra resan några gånger per år.

Bussen på bilden har inget med händelsen att göra

Artikel skriven av totte och är lånad från Rörelsehinder iFokus

Annons:
EvaG
2010-03-23, 14:53
#1

Låter inte som en allt för rolig resa.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

[SvenA]
2010-03-23, 14:56
#2

Det är lite märkligt att man inte har hamdikappanpassade långfäärdsbussar det skulle underlätta även för de som har rullator eller bara svårt att gå i trappor

Leffe
2010-03-23, 16:15
#3

Trappan beror på allt bagage som ska med och ligger så att säga i bottenplanet

[SvenA]
2010-03-23, 16:43
#4

Därför borde man ha en lyft som standard på dessa bussar tycker jag

EvaG
2010-03-23, 21:55
#5

Lyft tycker jag nog det borde vara på bussar som går på linjetrafik längre sträckor såsom Y-bussen och Swebus Express. Vet inte om det finns toalett på sådana. I så fall blir det nästa porblem. Hur får man in en rullstol i sådant trångt utrymme?

I turistbussar tycker jag kanske inte att det behöver vara lyft. Dessa bussar hyr man ju och då får man säga vilka krav man har för den bussen.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

[SvenA]
2010-03-23, 22:09
#6

Alla bussar som går i lijetrafik ska vara anpassade sedan 30 år sedan och det är de inte

Annons:
Upp till toppen
Annons: