Annons:
Etikettspårvagnar
Läst 72 ggr
[Jimmy.L]
2021-09-30, 16:04

Göteborg får 40 nya längre spårvagnar

Snart börjar nya och längre spårvagnar rulla i Göteborg. Det står klart sedan Västtrafik beställt 40 stycken 45 meter långa spårvagnar. Ett lyft för göteborgarna, enligt Peter Hermansson, Västtrafiks styrelseordförande.

Trots minskat resandet under pandemin är behovet av nya spårvagnar stort inför framtiden. Därför har Västtrafik beställt 40 nya längre spårvagnar av tåg- och spårvagnstillverkaren Alstom. De kallas M34 och är en förlängd version av de vagnar som just nu håller på att levereras till Göteborg.

https://www.jarnvagsnyheter.se/20210930/12508/goteborg-far-40-nya-langre-sparvagnar

Snart börjar nya och längre spårvagnar rulla i Göteborg. Det står klart sedan Västtrafik beställt 40 stycken 45 meter långa spårvagnar. Ett lyft för göteborgarna, enligt Peter Hermansson, Västtrafiks styrelseordförande. Trots minskat resandet under pandemin är behovet av nya spårvagnar stort inför framtiden. Därför har Västtrafik beställt 40 nya längre spårvagnar av tåg- och spårvagnstillverkaren Alstom. De kallas M34 och är en förlängd version av de vagnar som just nu håller på att levereras till Göteborg.
Annons:
Upp till toppen
Annons: