Annons:
Etikettövrigt
Läst 1775 ggr
Leffe
6/24/13, 1:37 AM

Arriva

Arriva är ett brittiskt bolag med huvudkontor i Sunderland som bedriver persontransporter på järnväg, buss, handikappstrafik och färjor i ett stort antal länder. Arriva är sedan 2010 ett helägt dotterbolag till Deutsche Bahn.

Det hela började 1938 med en butik för begagnade motorcyklar. Det fortsatte med bilförsäljning och återförsäljare för Vauxhall. På 1970-talet började man med billeasingverksamhet för att 1979 köpa bussföretaget Grey-Green.

Namnbyte till Arriva skedde 1997 då man började köpa utländska bolag.. Det första köpet var Unibus i Danmark. 1999 bestämde man sig för att bara satsa på transportverksamheten och man sålde av en hel del av den gamla verksamheten.

Arriva har mycket verksamhet i 12 europeiska länder: Danmark, Italien, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien och Ungern.

På den svenska marknaden började man 1999 genom att man köpte BusDanmark, som ägde Ödåkra Buss. Detr sista bolaget hade fått genom en hel del anbud för Länstrafiken Malmöhus i början av 1990-talet.

Buss i Solna

Arriva kör för Hallandstrafiken i Halmstad samt i södra Halland. Man kör pendelbussar från Trelleborg och Falsterbonäset åt Skånetrafik. I Stockholmsområdet har man hand om bussarna åt SL på Mälaröarna, Lundadepån i Spånga, Märstadepån och Råstadepån i Solna. Dessutom Lidingöbanan, Nockebybanan, Roslagsbanan, Salsjöbanan och Tvärbanan.

Källa: Svenska Wikipedia 2013-06-24

Annons:
Bettan
9/8/13, 12:51 PM
#1

Ett ganska stort bolag.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Upp till toppen
Annons: