bussar

Bussförare pratar i telefon i trafiken

2020-02-12 09:43 #0 av: Jimmy.L

Hallandstrafiken mottog 27 anmälningar om bussförare som använt mobil i trafik under 2019. Varken bussbolaget eller operatören gör vid en händelse en polisanmälan – utan utreder istället internt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/bussforare-pratar-i-telefon-i-trafiken-men-polisanmals-inte

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2020-02-12 18:33 #1 av: Lona

Jag undrar vad det var för stolpskott till representant för Kommunal som intervjuades i media igår.
Han var mycket upprörd över att arbetsgivaren (Västtrafik?) gick ut i TV och uppmanade passagerare att polisanmäla bussförare som använder mobilen när de kör.
Istället borde ledningen öppnat för en dialog med facket/förarna om att man inte bör använda mobiltelefonen för att "titta på film eller vad det nu är som händer ibland".
"Vi har tunga fordon och ansvarar för tusentals passagerares liv varje dag."
Ehh, det kanske är just därför som ledningen inte öppnar för en diskussion utan slår till med storsläggan med en gång? Behöver man verkligen "föra en dialog" om att man inte skall begå ett lagbrott när man utför den typen av arbete? Funderar

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.