Spårvagnar

Stor kollektivtrafiksatsning i Göteborg

2018-10-18 09:50 #0 av: Göstage

Göteborg satsar på spårvagnstrafiken, inte minst på Hisingen.

"I tre etapper ska spårvägen byggas ut de närmaste 15-20 åren. Från Frihamnen via Lindholmen till Linnéplatsen. Och från Backaplan till Brunnsbo."---

"Första etappen kommer att börja byggas när nya Hisingsbron är klar och ska gå genom Frihamnen, längs Lindholmsallén till det som i dag är ett garage längst bort i allén. Den sträckningen ska vara klar 2022.

Så småningom ska det i princip gå att åka spårvagn från Brunnsbo till Linnéplatsen.
Infrastruktursatsningen på spårvagn, buss och linbana kostar cirka sju miljarder kronor och bekostas av staten, regionen och kommunen."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-24 10:03 #1 av: Effie

Tja. Jo, det skadar väl inte att det blir mer än ett spårvagnsspår på Hisingen. Men Backa/Brunnsbo har väl redan ganska bra förbindelser.  Lindholmen också, bade buss och båt.

Jag hade ju gärna sett spårvagn (eller varför inte tåg?) till Volvo Torslanda, och vidare ut mot Torslanda. Jag ser ju bilköerna mot stan varje gang jag tar bilen till jobbet, och sitter I än värre köer om jag tar bussen.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.