övrigt

SL får pris för arbetet med tillgänglighet

2013-12-05 11:57 #0 av: Leffe

Pressmeddelande  •  2013-12-04

S:t Julianpriset delas ut av Stockholms stad och belönar arbetet med att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. I år delades priset ut i tre kategorier: fysisk tillgänglighet, tillgänglig information och kommunikation, och delaktighet.

SL belönades i kategorin ”Tillgänglig information och kommunikation”. Motiveringen till priset lyder:

”Verksamheten har genom utveckling av information till allmänheten förbättrat möjligheten för t ex personer med synnedsättning och kognitiva svårigheter att förflytta sig inom staden.

Utveckling av automatiska informationssystem med tal och text har ökat tillgängligheten. Elektroniska skyltar och automatiska hörbara utrop samt information i realtid med särskilda högtalarfunktioner har bidragit till förbättrade möjligheter till förflyttning inom staden och bidragit till självständighet och delaktighet.

Verksamhetens arbete med att utöka den informativa och kommunikativa tillgängligheten är en god förbild för andra.” 

– Det är väldigt roligt och ett kvitto på att vårt arbete med att öka tillgängligheten i trafiken gör skillnad i många människors vardag, säger Anders Lindström, vd för SL.

Frågor besvaras av SL:s/Trafikförvaltningens presstjänst, 08-686 15 80

Anmäl
2013-12-06 07:52 #1 av: ElLobo

Bra att det arbetas med tillgängligheten och att det uppskattas och uppmuntras genom pris.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.