tunnelbanetrafik

Plattformsdörrar kan införas i tunnelbanan

2012-08-09 00:47 #0 av: ElLobo

SL utreder nu möjligheten att införa så kallade plattformsdörrar i tunnelbanan.

Länk: Plattformsdörrar kan införas i tunnelbanan

 

Anmäl
2012-08-09 04:37 #1 av: Leffe

Har läst någonstans att folk kan fastna och klämma sig illa

Anmäl
2012-08-10 16:35 #2 av: Jimmy.L

Citybanan får det sen men att man ska införa det i tuben är jag tveksam till.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2014-04-12 12:41 #3 av: ElLobo

Plattformsväggar i Citybanan

Citybanans nya stationer vid T-centralen och Odenplan i Stockholm kommer vara först ut i Sverige med att ha avskiljande glasväggar med dörrsluss mellan plattform och spår.

Länk: Plattformsväggar i Citybanan

Anmäl
2014-05-02 05:17 #4 av: Ride84XL

Riktig idioti är det - förarna har ju för det mesta kass bromskurva (det går onödigt sakta på slutet av inbromsningarna) som det är nu och det kommer ju bli ännu mycket värre om dom måste stanna exakt rätt. 

Dessutom så är tågdörrarna redan skitsega på C20 som det är nu - det lär ju inte gå fortare med plattformsdörrar som också måste öppnas och stängas och kollas att allt är stängt innan tåget får klarsignal vid avgång. Mer dörrfel lär det bli också när t ex skräp lägger sig i vägen för plattformsdörrarna och man kan tänka sig hur det skulle bli på vintern med snö och is om dom inför det på utomhusstationer.

Inför dom det där kan man ju räkna med att dom antingen kommer behöva förlänga restiderna i tidtabellen (skulle säkert bli 5-10 min t ex från Ropsten till Norsborg) eller att dom ständigt kommer vara försenade - samtidigt blir det ju segare och tråkigare att åka.

Det händer ju ändå inte mycket olyckor i tuben och dom som vill begå självmord hoppar ju bara på nåt annat ställe.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.