lokaltrafik-buss

Upphandlingen klar i Västerbotten

2011-04-02 14:24 #0 av: ElLobo

KR Trafik och kommunägda Skelleftebuss framstår som de två stora vinnarna i den omfattande upphandling av busstrafik som Länstrafiken i Västerbotten blev klar med under fredagen. Samverkansbolaget Busspoolen är den största förloraren och lyckades bara vinna en av de 46 linjer som upphandlingen omfattade.


Länk: Storseger för KR Trafik i Västerbotten – Busspoolen stor förlorare

 

Anmäl
2011-04-03 13:31 #1 av: Leffe

Tänk det är alltid några som förlorar och några som vinner. De som har det svårast är egentligen förarna. De som vinner upphandlingen behöver fler förare och de som förlorar färre vilket gör att förare byter arbetsgivare. Det innebär att förare många gånger inte hinner anpassa sig i ett bolag innan de ska byte bolag igen. När dett gäller de minsta bussbolagen som kör på entrepenad till ett större så har de stora chanser att få fortsätta hos den som vunnit upphandlingen. Den som vunnit behöver ju oftast både fler bussar och förare

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.