Annons:
Etiketterlokaltrafikstadsbuss
Läst 2735 ggr
ElLobo
2011-04-24, 23:59

Veckans bild #117: Metro St. Petersburg

Ett modernt metrotågset från Škoda, avsett för spårvidden 1524 mm.

Metro St Petersburg_1

Metro St. Petersburg är ett komplett tågsetet från Škoda. Det består av två identiska tågsektioner, inklusive en motorvagn med förarhytt (Mh), en motorvagn (M) och en vagn utan motor (T).

M-vagnen är utrustad med dator, en drivenhet, en styrenhet för den pneumatiska bromsen, 24V batteri och en kompressorenhet.T-vagnen innehåller inte någon drivenhet men är utrustad med en dator och en styrenhet för bromsen.

All elektrisk utrustning för att köra tåget finns i drivenheten under golvet i alla M- och Mh-vagnar. Varje drivenhet innehåller två vattenkylda IGBT växelriktare. En inverter ger kraft till ett par parallellkopplade drivmotorer för varje enskild boggi. De tre-fas asynkronmotorerna för drivning  är utformade som slutna enheter med inbyggd kylning och isolering. Drivmotorns kraft överförs till axeln med hjälp av en elastisk skivkoppling och en enstegs växellåda.

Ventilationsaggregaten ligger under taket i varje vagn, som är belyst av lysrör. Ett audiovisuellt informationssystem ger passagerare information.

Förarhytten och passagerarvagnen är utrustad med övervakningskamera med dataregistrering. I nödfall kan förare och passagerare kommunicera via snabbtelefon i vagnen.

Länk: Škoda Metro St. Petersburg

Metro St Peterburg

Annons:
Leffe
2011-04-25, 02:59
Maria
2011-04-27, 17:51
#2

Märklig inredningObestämd

Kunde man inte ha paralella sittplatser också. Visserligen bra utrymme men ser ändå ut att vara mest ståplats.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Upp till toppen
Annons: