Lokal busstrafik

Malmö stadsbussar

2012-12-18 06:59 #0 av: Bettan

Malmös stadsbussar kör åtta huvudlinjer och fem pluslinjer. Bussarna är gröna, precis som Skånetrafikens övriga stadsbussar.

Malmöbuss

Busslinjenätet är uppbyggt kring ett stomlinjesystem. Huvudlinjerna som går från ett ytterområde till ett annat ytterområde via centrum. De flesta resorna sker ganska självklart med dessa. Dessa kompletteras med pluslinjerna, som inte har samma turtäthet som huvudlinjerna. Pluslinjerna kan man säga går på tvären jämfört med huvudlinjerna. Man skulle kunna kalla dem för stadsdelsbussar.

Det går även att åka med regionbussarna utan extra kostnad för den resande. Sedan tillkommer nårtrafiken. Närtrafiken körs av taxi och måste beställas minst en timme i förväg. Dessa turer går endast ett par gånger om dagen och går vid små samhällen som har relativt långt till huvudlinjerna.


Foto: jorchr, GFDL.This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license
Källa: Svenska Wikipedia 18/12-12

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2013-02-03 20:44 #1 av: Leffe

Verkar inte vara så dumt detta med pluslinjer som komplement till huvudlinjer. I alla fall när man läser det och tänker sig hur det fungerar.

Anmäl
2013-02-03 20:46 #2 av: ElLobo

Nej, det verkar riktigt bra.

Anmäl
2014-02-27 11:48 #3 av: ElLobo

Ny knutpunkt i centrala Malmö

På söndag, den 2 mars, börjar stadsbussarna köra på Rådmansgatan. Tåg- och busstrafiken knyts nu äntligen ihop på Triangeln i Malmö och för resenärerna blir det enklare att byta mellan tåg och buss.

Länk: Ny knutpunkt i centrala Malmö

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.