tunnelbanetåg

Kapning av tunnelbanetåg

2011-11-27 14:55 #0 av: Gittan

Hur ofta kapas ett tunnelbanetåg egentligen. Jag har läst om att det i alla fall hänt en gång och det skedde i New York City. Det var en legosoldat som ledde kapningen.

Jag har nyligen hela läst rapporten som behandlade hela kapningen. Den är på 266 sidor. Så det var mycket att klarlägga.

Fyra tungt beväpnade män  klev ombord på olika stationer 59th Street, 51th Street, Grand Central respektive 28th Street. De tog 16 andra passagerare som gisslan och kopplade ifrån alla vagnar utom den första där de befann sig.

Det framkommer att de krävde staden New York på en lösensumma av en miljon dollar. Pengarna skulle betalas inom en timme annars skulle passagerarna dödas en efter en.

De får lösensumman men lämnade inte från sig gisslan. De fixade så tågets "död mans grepp" blev ur funktion. Sedan hoppade de av. Alla ovan jord följde tunnelbanetåget som nu är herrelöst. Ingen vågade stoppa det i tron att gisslan var i fara. Så tog sig några poliser ned i tunneln och träffade på kaparna. De dödade tre av dem. Däremot hittade de inteledaren.

Det skenande tåget stoppades via nödbromssystem som slog till vid rött ljus. Polisen började jobba med att finna ledaren och de kom fram till att det måste ha varit någon som arbetat i tunnelbanan då han verkade så kunnig. De började kolla upp sådana som fått sparken. När de kom till en lägenhet på rutinkoll smet lägenhetsinnehavaren ut genom fönstret och hoppade rakt i famnen på andra poliser.

Det var rapporten om Pelham 123 kapat som kom ut till allmänheten 1973 och skreva av John Godey. Det gjordes dessutom tre filmer för att visa hur kapningen gick till.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-11-27 15:13 #1 av: Leffe

Bra skrivet. Jag har läst boken och sett en av filmerna. Tyckte båda var bra

Anmäl
2011-11-27 17:56 #2 av: EvaG

Jag har sett en film, men inte läst boken.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2011-12-01 18:14 #3 av: Maria

Jösses vilken historiaFörvånad

Så bra skrivet av Gittan också.

Den boken vill jag läsa.

/Maria

 

Anmäl
2011-12-13 23:08 #4 av: Leffe

Sitter precis och tittar på den senaste filmen

Anmäl
2012-01-12 20:53 #5 av: ElLobo

.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.