Lokal busstrafik

Veckans bild #117: Metro St. Petersburg

2011-04-24 23:59 #0 av: ElLobo

Ett modernt metrotågset från Škoda, avsett för spårvidden 1524 mm.

Metro St Petersburg_1

 

Metro St. Petersburg är ett komplett tågsetet från Škoda. Det består av två identiska tågsektioner, inklusive en motorvagn med förarhytt (Mh), en motorvagn (M) och en vagn utan motor (T).

M-vagnen är utrustad med dator, en drivenhet, en styrenhet för den pneumatiska bromsen, 24V batteri och en kompressorenhet.T-vagnen innehåller inte någon drivenhet men är utrustad med en dator och en styrenhet för bromsen.

All elektrisk utrustning för att köra tåget finns i drivenheten under golvet i alla M- och Mh-vagnar. Varje drivenhet innehåller två vattenkylda IGBT växelriktare. En inverter ger kraft till ett par parallellkopplade drivmotorer för varje enskild boggi. De tre-fas asynkronmotorerna för drivning  är utformade som slutna enheter med inbyggd kylning och isolering. Drivmotorns kraft överförs till axeln med hjälp av en elastisk skivkoppling och en enstegs växellåda.

Ventilationsaggregaten ligger under taket i varje vagn, som är belyst av lysrör. Ett audiovisuellt informationssystem ger passagerare information.

Förarhytten och passagerarvagnen är utrustad med övervakningskamera med dataregistrering. I nödfall kan förare och passagerare kommunicera via snabbtelefon i vagnen.


Länk: Škoda Metro St. Petersburg

 

Metro St Peterburg

 

Anmäl
2011-04-25 02:59 #1 av: Leffe

Vad gott om utrymme inne

Anmäl
2011-04-27 17:51 #2 av: Maria

Märklig inredningObestämd

Kunde man inte ha paralella sittplatser också. Visserligen bra utrymme men ser ändå ut att vara mest ståplats.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.