Spårvagnar

ForCity Prague

2011-04-17 17:39 #0 av: ElLobo

En variant av den moderna spårvagnen ForCity är den som är byggd för Prag.

ForCity Prague_1

 

Den tre-sektioners modulbyggda spårvagnen ForCity Prague är den mest moderna spårvagn som har utvecklats av Škoda Transportation.


Hela vagnen är låggolvsbyggd och passar mycket bra för de krävande driftförhållanden som finns i medelstora och stora europeiska städer. Vagnen kan också köras i båda riktningarna.


Växellösa individuellt kontrollerade synkrona drivmotorer med permanenta magneter, tillsammans med IGBT-inverterare, minskar tydligt både energibehovet och underhållskostnaderna.

Den elektriska utrustningen är placerad i lättillgängliga behållare monterade på taket.


Hög effekt och svängbara boggier gör att spårvagn ForCity har det som krävs för böjda spår i trånga stadskärnor eller branta lutningar.

 

ForCity Prague_3

 

Ombordstigning sker enkelt genom att instegshöjden är 320 mm. Obehindrat tillträde ges genom den uppfällbara plattan vid första dörren.

 

Hela fordonet är låggolvsbyggd. Inuti den rymliga interiören, det finns gott om plats för barnvagnar och personer med nedsatt rörlighet.


Spårvagnen har bekväma säten, informationssystem och ett system för värmekomfort.


I sitt grundutförande för Prag Transportation Authority är ForCity-spårvagnen utrustad med övervakningskamera och separat luftkonditionering för förarhytten.Länk: Škoda Transportation

 

ForCity Prague_2

 

 

Anmäl
2011-04-18 11:22 #1 av: Leffe

Skoda fortsätter att överraska mig positivt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.