Spårvagnar

Škoda 10 T

2011-03-25 11:32 #0 av: ElLobo

Škodas 10T är en spårvagn som kan köra i båda riktningarna. Den är tredelad och delvis låggolvsbyggd.

10 T

 

Den första moderna spårvagnen i USA är ŠKODA TRANSPORTATION 10 T.

Škoda 10 T spårvagn är en dubbelriktad, tre-delard vagn. Mittsektionen är upphängd mellan de båda ändarna.


Asynkrona drivmotorer och mikroprocessorstyrd växelriktare till spänningen, tillsammans med möjligheten till återhämtning, minskar dramatiskt både energibehovet och underhållskostnaderna. Den elektriska utrustningen är placerad i lättillgängliga behållare monterade på taket.


Vagnssektionerna är tillverkade av väl beprövat material, vilket garanterar en lång livslängd och utmärkt tillförlitlighet.


10T

 

Ombordstigning sker relativt lätt genom en instegshöjd på 350 mm. Obehindrat tillträde ges genom den fjärrstyrda infällbara bryggan i breddörrsingången.


Den låggolvsbyggda delen motsvarar hälften av hela fordonets golvyta. Inne i den rymliga, luftkonditionerade vagnen finns det gott om plats för barnvagnar och rörelsehindrade. De stoppade sätena är utrustade med utbytbara, lättstädade överdrag. 

 

Länk:  ŠKODA 10 T


10 T

 

Anmäl
2011-03-25 23:57 #1 av: Leffe

Ser helläcker ut

Anmäl
2011-04-10 13:07 #2 av: ElLobo

Ja, jag tycker att många av de moderna spårvagnarna ser mycket bra ut. Škoda verkar ju verkligen ha lyckats med designen av sina vagnar.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.